Kampioen Roeselare geeft spelverdeler na zeven jaar geen nieuw contract en haalt jonge vervanger

© VDB

Stijn D’Hulst draagt volgend seizoen niet langer het shirt van Knack Volley Roeselare. Het aflopende contract van de 26-jarige spelverdeler wordt niet verlengd, zo bevestigt de Belgische volleykampioen op zijn website. Sander Depovere is zijn vervanger: de 22-jarige spelverdeler keert terug uit Menen.

Sander Depovere tekende een contract voor twee seizoenen (met een extra seizoen optie) bij Knack Volley Roeselare. De 22-jarige spelverdeler keert met de transfer terug naar zijn club van oorsprong waar hij op zesjarige leeftijd begon te volleyballen. De voorbije vier seizoenen speelde Depovere voor Topvolley Callant Antwerpen (2013-2016) en Prefaxis Menen (2016-2017).

“Knack Volley haalt met Sander Depovere opnieuw een jonge, talentvolle en gestalterijke West-Vlaamse speler (1m97) binnen die volledig past in de visie van de club”, klinkt het.

D’Hulst bedankt voor bewezen diensten

Bij de kampioen moet Depovere het vertrek van spelverdeler Stijn D’Hulst mee opvangen. Diens verbintenis werd na zeven seizoenen niet verlengd.

D’Hulst tekende in 2010 voor Roeselare. Hij debuteerde onder coach Dominique Baeyens, speelde in zijn eerste seizoen samen met Frank Depestele en het seizoen daarop met Nico Freriks, en later Ryan Ammerman. Roeselare won in die periode (2010-2011) de Belgische Beker en Supercup.

Vervolgens speelde D’Hulst vijf seizoenen onder coach Emile Rousseaux: eerst met de Fin Eemi Tervaportti (2012-2015), later met de Spanjaard Angel Trinidad de Haro (2015-2017). D’Hulst won nog vijf landstitels, drie Bekers en twee Supercups.

“Knack Volley wil heel gemeend Stijn D’Hulst bedanken voor zijn grote inzet en clubliefde in de voorbije zeven seizoenen”, klinkt het. “Stijn D’Hulst werd steeds door iedereen gewaardeerd binnen en buiten de club, ook bij zijn tegenstanders, voor zijn positieve houding en fair-play, maar ook voor zijn spelinzicht, de snelheid die hij in het volleybalspel bracht en zijn doorzettingsvermogen. Knack Volley wenst Stijn D’Hulst het beste toe in zijn verdere toekomst.”

Bij welke ploeg D’Hulst komend seizoen aan de slag gaat, is nog onduidelijk.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen