DFB Pokal > Finale / Speeldag 1

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund

1 - 2
Ante Rebic29'
8'Ousmane Dembélé67'Pierre-Emerick Aubameyang

29' Doelpunt

1-1 Ante Rebic
Assist: Mijat Gacinovic

38' Geel

Mijat Gacinovic

56' Wissel

in: Taleb Tawatha
out: Slobodan Medojevic

66' Geel

Lukáš Hrádecký

69' Geel

David Abraham

72' Wissel

in: Alexander Meier
out: Timothy Chandler

79' Wissel

in: Danny Blum
out: Marco Fabián

87' Geel

Ante Rebic

8' Doelpunt

0-1 Ousmane Dembélé
Assist: Lukasz Piszczek

46' Wissel

in: Christian Pulisic
out: Marco Reus
in: Gonzalo Castro
out: Marcel Schmelzer

67' Doelpunt

1-2 Pierre-Emerick Aubameyang

76' Wissel

in: Erik Durm
out: Marc Bartra

90'+4' Geel

Ousmane Dembélé
Start wedstrijd 20:01 Plaats Berlijn Stadion Olympisch Stadion Berlijn Toeschouwers 74 322 Scheidsrechter Deniz Aytekin

Vierde keer, goede keer: Dortmund kan eindelijk eens Duitse beker winnen

Borussia Dortmund heeft de Duitse beker gewonnen na een 2-1 zege in de finale tegen Eintracht Frankfurt. Pierre-Emerick Aubameyang scoorde vanop de stip het beslissende doelpunt. De Borussen hadden in 2014, 2015 én 2016 ook al de finale gehaald, maar toen werd telkens verloren.

Ousmane Dembélé opende in de 9e minuut de score voor Borussia. Net voor het halfuur tekende Ante Rebic voor de gelijkmaker. In de tweede helft kreeg Dortmunds sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang enkele goede kansen, maar hij slaagde er pas in te scoren vanop de penaltystip, nadat Christan Pulisic in de 67e minuut binnen de elf meter was neergehaald. Aubameyang besliste de partij met een panenka.

Dortmund stond voor de vierde keer op rij in de finale. De voorbije drie jaar moest het beker telkens aan de tegenstander laten. In 2014 verloor het in de finale na verlengingen met 2-0 van Bayern, in 2015 bleek het Wolfsburg van Kevin De Bruyne met 3-1 te sterk en vorig jaar werd met strafschoppen verloren van Bayern München (0-0, 4/3). De Borussen wonnen de beker wel in 1965, 1989 en 2012. Frankfurt mocht de DfB Pokal ook al vier keer in de prijzenkast zetten (1974, 1975, 1981, 1988).