Vrouw die zoon drinkbus aanreikte overleden na botsing met andere wielrenner

© IF

Een wielerwedstrijd voor beloften is zondagmiddag dramatisch geëindigd toen belofterenner Jordi Van Dingenen (18) met hoge snelheid een toeschouwer omverreed. Het slachtoffer, de vrouw van ex-prof Ludwig Wijnants, stond aan de kant om haar eigen zoon die ook meekoerste een drinkbus toe te steken. De vrouw werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed maandag aan haar verwondingen.

Gunter Willekens en Theo Derkinderen

Carine Goyvaerts, moeder van Arne Wijnants (22), was gistermiddag aan de kant van de weg aan het supporteren voor haar zoon tijdens de wielerwedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften in Brustem. Ze stond ter hoogte van een drank- en eetpost om haar zoon een drinkbus te kunnen toesteken wanneer hij zou passeren. Maar plots kwam Jordi Van Dingenen, in 2012 Belgische kampioen bij de nieuwelingen, aan de kop van een achtervolgend groepje renners aangesneld.

Over wat toen exact misliep, liepen de getuigenissen gisteren uiteen. Maar feit is dat de eerstejaarsbelofte van het team Vastgoedservice-Golden Palace in volle snelheid tegen Carine Goyvaerts knalde. De vrouw van de bekende ex-profrenner Ludwig Wijnants (58) kwam hard met het hoofd tegen het wegdek terecht en bleef roerloos liggen. De hulpdiensten snelden meteen op de vrouw toe om haar te reanimeren. Ze werd met een schedelbreuk overgebracht naar het ziekenhuis in Hasselt, waar ze maandag overleed aan haar verwondingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen