© BELGA

JUPILER PRO LEAGUE. Titelfavorieten geven elkaar geen duimbreed toe, onderin blijft het spannend

Op de 28ste speeldag van de Jupiler Pro League gaven de titelfavorieten elkaar geen duimbreed toe. Met nog twee speeldagen te gaan blijft het ook spannend voor de laatste gegeerde tickets van Play-off 1 en voor de gevreesde plaatsen in Play-off 3. Zaterdag deden Lokeren en Lierse de slechtste zaken.

vml

AA Gent is met het kleinste verschil gaan winnen van Waasland-Beveren: 0-1. Moses Simon kon als enige de gele muur slopen die op de Freethiel was opgetrokken. De Buffalo’s springen zo weer over Standard naar de derde plaats, Waasland-Beveren blijft in de gevarenzone hangen. (lees meer)

Lierse en Lokeren doen slechte zaak

Lierse en Genk leverden zaterdagavond een draak van een wedstrijd af op het Lisp. Al na drie minuten was er nochtans een goal van Schrijvers maar dat was het enige hoogtepunt van de ganse eerste helft. Ook na rust weinig beterschap: Lierse had wel balbezit maar deed er niets mee. Genk speelde eveneens erg slordig en het was wachten tot de slotminuten eer invaller De Ceulaer de voorsprong uitdiepte: 2-0. (lees meer)

KV Mechelen was de bedrijvigste ploeg aan de Gaverbeek maar twee uitstekende assists van Kaya zorgden ervoor dat Zulte Waregem bij de rust op voorsprong stond. Tussendoor had Hanni wel de gelijkmaker gescoord en na rust deden de bezoekers de match verdiend kantelen na goals van De Witte en Verdier: 2-3. (lees meer)

Hoewel Oostende met een aanvallend ingestelde ploeg aantrad in Westerlo, toonde het zich voorin onmondig. Schouterden leverde voor rust een assist bij de 1-0 en versierde de strafschop waaruit hij zelf ook scoorde. In het slot legde Aoulad de eindstand vast: 3-0. (lees meer)

Eerder die avond won Charleroi van Lokeren met 1-0. De Karolo’s speelden een sterke partij, al hadden ze wel de hulp van de scheidsrechter nodig om voorbij een sterke doelman Verhulst te geraken: 1-0. (lees meer )

Vrijdag al kon Standard op het nippertje Cercle Brugge kloppen dankzij een doelpunt in de 89ste minuut: 1-0. Bij Cercle Brugge was doelman Werner alweer de grote uitblinker met enkele sterke reddingen maar op de poging van Faty in de voorlaatste minuut had hij geen enkel verhaal: 1-0. (lees meer )

Uitslagen:

Standard - Cercle Brugge 1-0Charleroi - Lokeren 1-0Zulte Waregem - KV Mechelen 2-3Lierse - Genk 0-2Westerlo - KV Oostende 3-0Club Brugge - Moeskroen-Peruwelz 3-0Anderlecht - KV Kortrijk 2-0Waasland-Beveren - AA Gent 0-1

Stand:

1. Club Brugge 552.Anderlecht 543.AA Gent 514.Standard 505.KV Kortrijk 476.Charleroi 467.Genk 468.Lokeren 419.KV Mechelen 3510.Westerlo 3311.Oostende 3212.Zulte Waregem 3113.Waasland-Beveren 2514.Cercle Brugge 2415.Moeskroen-Peruwelz 2316.Lierse 21

Aangeboden door onze partners