© Joren De Weerdt

Danny Ronaldo speelt solo in ‘Fidelis Fortibus’

Het blijft nog wachten tot juni op de première van Fidelis Fortibus, de nieuwste voorstelling van Circus Ronaldo uit Muizen (Mechelen). Maar in Bonheiden kreeg, en krijgt, een beperkt publiek al de kans om van enkele try-out voorstellingen te genieten.

Kristof Van Rompaey

Het legendarische Muizense circus, dat zich vanaf september 2015 ook Mechels stadsartiest mag noemen, sloeg er zijn tenten op aan de Krankhoeve. De nieuwste opvoering van Circus Ronaldo wordt een solovoorstelling van Danny Ronaldo. Samen met zijn broer David vormt hij de zesde generatie artiesten die het circus draaiende houdt. “We maken voorstellingen in allerlei formaten, maar een solovoorstelling is niet meteen routineus voor ons”, vertelt hij.

Hoewel het verhaal van de woordeloze voorstelling volgens Danny Ronaldo niet geheel autobiografisch is, zitten er wel aanzienlijk wat persoonlijke verwijzingen in. “Inhoudelijk gaat het stuk over het verwerken van oud verdriet. Hoe geef je dingen die niet meer zijn, een plaats”, vraagt hij zich af.

Volgens programmator Sam Vervoort van GC ’t Blikveld kon de eerste try-out, die zondag plaatsvond, alvast op een staande ovatie rekenen. Maandag werd nog een try-out gehouden en ook vandaag zakken er nog bezoekers af naar de circustent aan de Krankhoeve. Woensdag wordt nog een niet-publieke try-out gehouden. Fidelis Fortibus gaat eind juni in première op het Humorologie Festival in Marke (Kortrijk). De plaatsen voor de try-outs in Bonheiden zijn volledig uitverkocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER