Wittebonensalade met makreel

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Elke dag serveren wij u een heerlijk gerecht, met dank aan Piet Huysentruyt.

Piet Huysentruyt

Ingrediënten

Voor de vinaigrette:

1 eetlepel ketchup (zonder suiker)

2 eetlepels wittewijnazijn

4 eetlepels tomatencoulis

peper en zout

12 eetlepels olijfolie

basilicum, gehakt

Voor het gerecht:

300 g witte bonen (uit blik)

kervel en bieslook

2 makrelen

peper en zout

olijfolie

Bereidingswijze

Meng eerst de ketchup met de wittewijnazijn en de tomatencoulis.

Kruid met peper en zout, en roer er de olijfolie door tot de vinaigrette bindt.

Doe er tot slot wat basilicum bij.

Meng de bonen met de vinaigrette.

Snijd wat kervel en bieslook fijn.

Kruid de vis met peper en zout en bak hem kort aan in olijfolie op een hoog vuur.

Serveer de bonen met de makreel en werk af met peper, kervel en bieslook.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer