Wittebonensalade met makreel
Elke dag serveren wij u een heerlijk gerecht, met dank aan Piet Huysentruyt.
Ingrediënten
Voor de vinaigrette:
1 eetlepel ketchup (zonder suiker)
2 eetlepels wittewijnazijn
4 eetlepels tomatencoulis
peper en zout
12 eetlepels olijfolie
basilicum, gehakt
Voor het gerecht:
300 g witte bonen (uit blik)
kervel en bieslook
2 makrelen
peper en zout
olijfolie
Bereidingswijze
Meng eerst de ketchup met de wittewijnazijn en de tomatencoulis.
Kruid met peper en zout, en roer er de olijfolie door tot de vinaigrette bindt.
Doe er tot slot wat basilicum bij.
Meng de bonen met de vinaigrette.
Snijd wat kervel en bieslook fijn.
Kruid de vis met peper en zout en bak hem kort aan in olijfolie op een hoog vuur.
Serveer de bonen met de makreel en werk af met peper, kervel en bieslook.