Twee kandidaat-uitbaters voor Nekkerhal in Mechelen

De stad Mechelen heeft twee kandidaturen ontvangen voor de uitbating van de Nekkerhal vanaf 2015. Dat laat Mechels schepen Bart De Nijn (N-VA) vrijdag weten na afloop van het schepencollege.

De stad is op zoek naar een concessionaris voor de Nekkerhal vanaf 1 januari 2015. Dit jaar heeft Studio 100 de Nekkerhal een jaartje gehuurd voor de spektakelmusical "14-18". Wat daarna met de Nekkerhal zal gebeuren, was nog niet helemaal duidelijk.

"Over de toekomst van de Nekkerhal zijn altijd verschillende meningen geweest: sommigen willen ze verkopen, anderen willen dat de stad ze blijft uitbaten of kiezen voor een externe concessionaris", zegt De Nijn. "Wij gaan ze zeker niet verkopen en zijn op zoek gegaan naar een concessionaris. Daar zijn twee kandidaturen uit naar voren gekomen. Een jury die bestaat uit schepenen en specialisten zal de kandidaturen nu beoordelen en een beslissing nemen."

De jury zal behalve met de prijs ook rekening houden met de invulling die de kandidaten aan de Nekkerhal willen geven. Enkele beursorganisatoren hadden eerder al te kennen gegeven dat zij in 2015 opnieuw met hun beurs de Nekkerhal wilden aandoen, indien de nieuwe concessionaris dit zou toelaten.

De kans bestaat dat geen van beide kandidaten gekozen wordt, maar die kans acht De Nijn zeer klein. "Ik kan niet ingaan op de kandidaturen zelf, maar acht het twee valabele kandidaten", zegt hij. Indien geen van beiden de concessie binnenhaalt, blijft de stedelijke vzw de Nekkerhal verder uitbaten.

Een definitieve beslissing wordt tegen het einde van de maand verwacht.

Meest gelezen