© BELGA

‘Farid le Fou moet weg’

Het personeel van de gevangenis van Andenne eist dat gedetineerde Farid Bamouhammad, ook wel Farid ‘le Fou’ genoemd, overgeplaatst wordt naar een andere penitentiaire instelling. De personeelsleden hebben donderdagnamiddag aan de vakbonden gevraagd om vrijdagochtend een stakingsaanzegging in te dienen.

Farid Bamouhammad verbleef in 2011 al in Andenne en werd in maart 2013, na elf maanden in Nijvel, opnieuw naar de gevangenis van Andenne overgeplaatst. Volgens het personeel geniet de gedetineerde bepaalde voordelen en faciliteiten die problemen opleveren voor de veiligheid. Het personeel eist dat de man zo snel mogelijk - ten laatste eind augustus - vertrekt.

Tot de directie daarover een beslissing neemt, eisen de personeelsleden dat een hoofdcipier aanwezig is telkens als Bamouhammad door een deur passeert. De directie ontmoet het personeel normaal gezien binnen de drie dagen. Daarna heeft het personeel zeven dagen de tijd om te beslissen over een eventuele staking.

Farid Bamouhammad werd verschillende keren veroordeeld, onder meer voor de poging tot doodslag op een politieagent en de ontvoering van zijn schoonmoeder en schoonzus. Hij verbleef al in de gevangenissen van Vorst, Andenne, Doornik, Nijvel, Brugge en Lantin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER