Hansbeke speelt finale tegen Melsele B

In een afgeladen Landegemse sporthal maakte Hansbeke komaf met de traditie dat elk duel tegen Bavi sowieso een thriller wordt. Het team van coach Alain Defraigne incasseerde bij 9-12 een 11-0. Steven Van De Vyver, Christoph Demeyer, een sterk ingekomen Faïsal Oroile en een ontketende topscorer Matthias De Beuf zorgden na tien minuten voor een beslissende 32-19 voorsprong en een 51-33 rustscore.

bll

De bezoekers vonden ook in de tweede helft geen antwoord op de defense van Hansbeke. Torrekens shotte de 100-64 op het bord. Een collectief Hansbeke, met vijf spelers in de dubbele cijfers, plaatste zich verdiend voor de play-offfinale, tegen Melsele B.

HW Hansbeke 109 - Bavi Gent 71 Rust: 51-33.HW Hansbeke: Van Belle 14, Billiet 9, Carette 6, Demeyer 6, Deman 10, Van De Vyver 14, Grygalis 2, Oroile 20, De Beuf 24, Torrekens 4.Bavi: Ongenaet 2, Cruyt 1, Van Zeveren 3, Beeckmans 13, Roman 6, Hulpia 2, Gillis 10, Merre 6, Van Steenkiste 12, Roels 9, Courteyn 7.