© Photo News

REACTIES. Vossen: “In vol stadion hadden we zeker een punt gepakt”

Jelle Vossen was zichtbaar ontgoocheld na de 0-1 nederlaag in eigen huis tegen Napoli. “We laten na om langszij te komen”, aldus Vossen aan Sporza. “Het was jammer dat we zonder publiek speelden, want in een vol stadion hadden we zeker een punt gepakt.”

jtp

“We krijgen wel wat mogelijkheden, maar die moeten we beter uitspelen”, was Vossen eerlijk na afloop. “We laten het na de gelijkmaker te scoren. We hebben ervoor gevochten, maar uiteindelijk creëerden we te weinig om een overwinning of een punt te claimen.”

Vooral het lege stadion vond Vossen een spijtige zaak. “Ik denk wel dat we beter zouden gespeeld hebben in een vol stadion. Nu was er geen sfeer, anders ben je net een tikkeltje scherper en word je vooruit gestuwd door het publiek. In een vol stadion hadden we zeker een punt gepakt”, denkt Vossen. Ruud Vormer deed er zelfs nog een schepje bovenop. “In een vol stadion hadden we zelfs gewonnen, daar ben ik zeker van. De supporters heb je altijd nodig, nu was het vreselijk voetballen”, aldus de Nederlander.

“Dat Legia wint tegen Midtjylland is wel positief. Dan blijft het mogelijk voor ons. Het is alleen jammer dat we vandaag zonder punten achterblijven”, sloot Vossen af.

Denswil: "Wil wedstrijd zo snel mogelijk vergeten"

"Dit was een wedstrijd om snel te vergeten. Over twee weken moeten we de drie punten pakken in Denemarken", vertelde Denswil na afloop. "Het was niet slecht, maar ook net niet goed genoeg vandaag. We hadden wel kansen, ook al kwam het aanvallend er niet helemaal uit. Ik ben zeker ontgoocheld, want we hadden een uitstekende zaak kunnen doen. Het is raar om in een stil stadion te spelen, want onze thuisstatistieken zeggen alles: met onze fans erbij kunnen we altijd dat tikkeltje meer", besloot Denswil.

Meunier: “Fans hadden ons over de streep kunnen trekken”

“Ik was helemaal geconcentreerd op het spel, dus ik heb niet te veel aan de omstandigheden kunnen denken. De steun van het publiek had ons wel iets extra kunnen geven op jacht naar de gelijkmaker”, vertelde Meunier na de wedstrijd. “Het belangrijkste is echter dat we nog kans maken. We moeten in Midtjylland tonen dat we beter zijn en die 1-3 thuisnederlaag uit de heenwedstrijd goedmaken. Vandaag was het gewoon net niet goed genoeg.”

Preud’homme: “Wisten op voorhand dat leeg stadion nadeel zou zijn”

Michel Preud’homme zag zijn Club Brugge donderdagavond in bizarre omstandigheden met het kleinste verschil onderuitgaan tegen Napoli, op de vijfde speeldag in groep D van de Europa League. In een kil en leeg Jan Breydelstadion was concentratieverlies bij een hoekschop voor de rust voldoende om naast de punten te grijpen. “We wisten op voorhand dat de lege tribunes voor ons nadelig zouden zijn”, vertelde Preud’homme na de wedstrijd.

Door de terreurdreiging geen toeschouwers en dus geen sfeer en ambiance in het anders vaak kolkende Jan Breydelstadion. Uitzonderlijke omstandigheden dus waarin een belangrijk Europa League-duel gespeeld moest worden. “Dit was toch wel een match, ondanks de omstandigheden. In het begin was het raar, zeker in zo’n topwedstrijd. We zullen nooit weten wat de uitslag had kunnen zijn met de steun van ons publiek”, aldus MPH.

Over de wedstrijd van zijn team was de Brugse coach ondanks de matige prestatie niet helemaal ontevreden. “De organisatie stond er. Het plan was om op links diep te gaan om het dan op rechts af te maken. Vooral in de tweede helft konden we op die manier dreigen, de laatste pass kwam er echter niet uit. Spijtig dat we niet de juiste keuzes maakten. Bij het tegendoelpunt werden we op een hoekschop op snelheid gepakt. voor de rest heeft Bruzzese niet veel werk gehad, ontevreden kan ik dus niet zijn.”

Met amper vier op vijftien heeft Club in groep D zijn lot toch nog steeds in eigen handen. Bij winst over twee weken op bezoek bij het Deense Midtjylland is de kwalificatie voor de zestiende finales een feit. “We waren dichtbij een gelijkspel, maar het belangrijkste is dat er nog hoop is. Zoals ik had voorspeld is Napoli te sterk voor de andere teams in de groep. Ik ben er zeker van dat zij tot het einde zullen meestrijden voor de titel in Italië”, besloot Preud’homme.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Europa League