Russische atletiekfederatie hoopt dat schorsing over drie maanden opgeheven wordt

© EPA

De Russische atletiekfederatie heeft zondag een crisisplan opgesteld. De federatie wil zo snel mogelijk de schorsing van zijn atleten door de IAAF ongedaan maken. “Ons hoofddoel is deelname aan de Olympische Spelen in Rio, maar we hopen dat de Russische atleten over drie maanden al weer in competitie kunnen komen”, verklaarde interim-voorzitter Vadim Zelitchenok. “Dat kan alleen als we de reputatie van de Russische atletiek kunnen herstellen.”

Secretaris-generaal Mikhaïl Boutov meldde dat er een comité werd opgericht dat met het Wereldantidopingagentschap WADA zal gaan samenwerken. “Als het nodig is om de volledige atletiekbond op te kuisen, dan doen we dat”, zei Boutov. “We zijn vastbesloten. Volledig isolement van ons land, van onze atleten, is onrechtvaardig. Doping is een probleem dat geen grenzen kent. We moeten het samen bestrijden.”

Op 16 januari kiest de federatie een nieuwe voorzitter. Die zal een mandaat krijgen tot na de Spelen in Rio. “We hebben een buitengewoon iemand nodig”, beseft Minister van Sport Vitali Moutko, die zijn steun toezegde aan elke maatregel van de federatie die kan helpen om de schorsing op te heffen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen