Hartverwarmende solidariteit voor mama en twee kindjes die huis kwijt zijn na verwoestende brand

Nadat een zware brand de woning van een mama en haar twee jonge kindjes had verwoest, ontstond een grote spontane solidariteitsactie om hen te helpen.

conny justé

Vrijdagavond verwoestte een zware brand niet alleen garage Van Calster in de Tildonkse Postweg, maar ook de flat boven de garage werd zwaar getroffen. De bewoners zijn een moeder met twee kindjes, een meisje van 4 en een jongetje van 7.

LEES OOK: VIDEO. Garage volledig uitgebrand door incident met slijpschijf, dieren overleven het niet

Het drama greep velen aan. In Haacht ontstonden meteen hulpacties om het getroffen gezin zo snel mogelijk te voorzien van noodzakelijke spullen.

“Meteen nadat de brand op de facebookpagina ‘Ge zijt van Tilloenk’ was verschenen, kregen we hulpaanbiedingen”, zegt Tom Vanlangenakker, die de steunacties coördineert. “Er komt aanbod met speelgoed, kledij, maar ook meubels en huisgerief.”

Om alles praktisch mogelijk te maken, werd beslist om de inzamelactie in eerste instantie te beperken tot kledij en die te verzamelen in de woning van de broer van de getroffen mama, in de Gebroeders Persoonsstraat 16 in Tildonk.

Intussen is het Haachtse OCMW op zoek naar een nieuwe woning voor het gezin, dat voorlopig bij vrienden onderdak heeft gevonden. “Maar iedereen die een leegstaande woning te huur heeft, mag altijd met ons contact opnemen”, vult OCMW-voorzitster Ilse Fillet aan. “Zodra we een woning hebben gevonden, kunnen we ook starten met de inzameling van meubels en huisraad.”

Ook de Haachtse kinderwinkel, Sofie's Store, waarvan uitbaatster Sofie Van Goethem ook al bij vorige acties haar goed hart had getoond, wierp zich op als inzamelplaats.

Sofie Van Goethem runt in het centrum van Haacht een bijzondere kinderwinkel. Met Sofie's Store wil ze niet alleen ‘speelse’ en ecologisch verantwoorde kinderkleding aanbieden, maar probeert ze ook geregeld haar steentje tot een betere wereld bij te dragen. Zo konden in het verleden projecten als de Rode Neuzen Dag en het gemeentelijk Sinterklaasfonds steevast op haar steun rekenen.

INFO

Hulp aanbieden kan via de facebookpagina of via ilse.fillet@ocmw.haacht.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen