© Photo News

Kompany en De Bruyne zien drie ploegmaats vertrekken bij Man City

Manchester City heeft donderdag bevestigd dat Jesus Navas, Gaël Clichy en Willy Caballero geen nieuw contract krijgen. De drie ploegmaats van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne waren einde contract en passen niet meer in de plannen van Pep Guardiola.

Linksachter Clichy trok in 2011 van Arsenal naar City. De Fransman kwam er 192 keer in actie, en veroverde in 2012 en 2014 de titel in de Premier League. Op de website van City reageerde Clichy. “Het waren zes speciale jaren voor mij. Ik ben trots dat ik heb bijgedragen aan de groei van de club tot een absoluut topteam”, aldus de Fransman.

Rechterflankaanvaller Jesus Navas speelde sinds 2013 voor de Citizens. De Spanjaard kwam er 178 keer in actie en speelde eveneens mee in de kampioenenploeg van 2014. Het is nog niet bekend naar welke clubs Clichy en Navas nu zullen trekken.

Ook Caballero vertrekt

Donderdagavond maakte City bekend dat ook Willy Caballero de club verlaat. De 35-jarige Argentijnse keeper was eveneens einde contract. Dit seizoen speelde tweede keeper Caballero nog 26 keer, meer dan in zijn twee eerste seizoenen bij City samen. In de finale van de League Cup in 2016 was hij de held van de avond door meerdere penalty’s te stoppen. “Het was een eer om voor City te spelen. Ik heb me hier welkom gevoeld vanaf dag één”, reageerde de Argentijn op de website van City.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal