Mathieu van der Poel is de snelste van elitegroep in tweede etappe van Baloise Belgium Tour

© BELGA

Mathieu van der Poel heeft de tweede etappe in de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. Het peloton liet zich verrassen door een kopgroep van dertien renners, met daarbij verschillende grote namen. Zij hielden nipt stand, in de spurt maakte Van der Poel het af. De Nederlander was sneller dan Gilbert, die wel de nieuwe leider is. Van Aert spurtte naar de derde plaats.

rahe

Vier renners trokken vroeg in de aanval. Rob Leemans, Alexander Geuens (beiden Pauwels Sauzen), Brian van Goethem (Roompot) en Kenneth Vanbilsen (Cofidis) vormden de vlucht van de dag. Maar met de Kemmelberg op het programma wilden de favorieten niets aan het toeval overlaten. Vanbilsen verstevigde onderweg leidersplaats in het klassement van de strijdlust, maar werd samen met zijn kompanen ingerekend op 40km van de meet.

© GOYVAERTS/GMAX Agency

Gilbert schudt aan de boom Op de Kemmelberg was het Gilbert die de koers openbrak. Een groep van 30-40 renners scheidde zich af, maar die werd snel herleid tot dertien koplopers. Gilbert, Van Aert, van der Poel, Naesen en Benoot waren de grootste namen. Leider Coquard, gisteren de snelste in de openingsrit, miste de goede vlucht.

De dertien leiders hielden goed stand, al kwam het peloton in het slot nog akelig dicht. Ze kwamen echter te laat, de koplopers gingen sprinten voor de zege. Vermote trok de spurt aan voor zijn Gilbert, maar Van der Poel toonde zich de snelste, voor de Belgische kampioen en collega-veldrijder Van Aert. Gilbert pakt wel de leiderstrui over van Coquard.

© BELGA

Van der Poel tankte zo vertrouwen, want hij stapt donderdagavond uit de wedstrijd om komend weekend een Wereldbekermanche mountainbike te rijden in het Duitse Albstadt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen