© *

© *

thumbnail: null
thumbnail: null

Vader Andreas Lubitz: 'Ik ben een gebroken man'

Het huis van copiloot Andreas Lubitz (27) wordt nog altijd belaagd door de pers. Zijn vriendin is ondergedoken op een onbekend adres en heeft nog niet gereageerd. Zijn vader heeft de stilte wel doorbroken.

‘Ik ben een gebroken man. Ik ben overweldigd door verdriet door de dood van mijn zoon en door wat hij mogelijk gedaan heeft. Ik draag het gewicht van deze tragedie op mijn schouders’, verklaarde hij aan Bernard Bartolini, de burgemeester van het dorpje Prads-Haute-Bléone.

'Het was pijnlijk om te zien, want de man toonde al zijn emoties omdat hij een dierbare heeft verloren, maar ook omdat zijn zoon mogelijk de oorzaak is van het hele drama', zegt de burgemeester. 'Ik heb respect voor die man, die in het middelpunt van een tragedie staat waar hij niet om gevraagd heeft.'

Intussen is het licham van Andreas Lubitz geïdentificeerd bij de bergingswerken, zo meldt de Duitse krant Bild am Sonntag, dat het nieuws via een Franse onderzoeker kreeg. DNA-testen zouden hebben aangetoond dat het om de copiloot gaat.

Zaterdag raakte bekend dat Lubitz hulp zocht voor problemen met zijn gezichtsvermogen. Volgens verschillende media was zijn gezichtsvermogen al gedaald met ongeveer dertig procent en werd het enkel erger. Lubitz zou ook de ambitie gehad hebben om van Germanwings naar moederbedrijf Lufthansa te promoveren, maar dat zou nooit gelukt zijn door zijn 'handicap'.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer