© AFP

Rampavond voor City: Champions League-finale wordt Madrileens onderonsje

De finale van de Champions League wordt net als in 2014 een Madrileens onderonsje tussen Real en Atletico, na een zuinige 1-0-zege van de Koninklijke in Bernabeu tegen Manchester City. The Citizens waren kansloos in de terugwedstrijd van de halve finale, nadat aanvoerder Vincent Kompany al vroeg geblesseerd uitviel. Gareth Bale trapte Real voor rust - met wat meeval - op voorsprong en ook in de tweede helft waren Ronaldo & Co duidelijk baas, maar door de zuinige voorsprong bleef het wel spannend tot op het einde. De 1-0 in Bernabeu bleek na de 0-0 in de heenmatch echter voldoende.

vml

Ronaldo geraakte net op tijd fit en stond uiteraard in de basis bij de thuisploeg. Jesé was de vervanger van de geblesseerde Benzema en door de afwezigheid van Casemiro stond ook Isco in de basis. De Bruyne en Kompany stonden bij de bezoekers aan de aftrap. Pellegrini voerde één wijziging door in vergelijking met vorige week: Touré nam de plek in van de geblesseerde Silva, waardoor De Bruyne meer vanop links opereerde.

© Photo News

De partij begon echter dramatisch voor City en meer bepaald voor aanvoerder Vincent Kompany. De Rode Duivel bleef na acht minuten liggen nadat hij een pass wou geven: hij wist meteen hoe laat het was en moest dus alweer geblesseerd een wedstrijd staken. Het EK lijkt verder weg dan ooit en het was ook een opdoffer waar City nooit van zou bekomen...

In de twintigste minuut mocht Carvajal al te gemakkelijk Bale lanceren. Die wilde met rechts de bal voor doel zetten maar zijn voorzet week lichtjes af op Fernando en de bal verdween via de paal in doel: 1-0. De Koninklijke had de partij onder controle maar zag (terecht) de 2-0 afgekeurd worden wegens buitenspel van Pepe. De Bruyne probeerde wel terug te vechten maar pakte op het halfuur een gele kaart toen hij uit frustratie Marcelo neerhaalde. Vlak voor het rustsignaal waren de bezoekers voor het eerst echt gevaarlijk maar Fernandinho knalde het leer tegen de buitenkant van de paal. Het was één van de eerste keren dat De Bruyne centraal opdook.

Real was ook na rust het gevaarlijkst maar Hart voorkwam de snelle 2-0 toen Modric alleen voor hem werd afgezonderd door Bale. Ook een voor rust onzichtbare Ronaldo stak enkele keren zijn neus aan het venster en uitblinker Bale trof de lat. City-coach Pellegrini greep in en bracht Sterling voor een tegenvallende Touré, waardoor De Bruyne eerst centraal en later op rechts mocht gaan spelen. Maar de Rode Duivel speelde ook niet zijn meest gelukkige wedstrijd. Veel zoden bracht het niet aan de dijk maar ondanks het overwicht van de thuisploeg, bleef de nipte voorsprong echter voor spanning in Bernabeu zorgen. Man City kon offensief echter nauwelijks iets klaarmaken: De Bruyne trapte in de 83ste minuut een vrije trap vanuit een scherpe hoek rechtstreeks in het zijnet en Agüero toonde zich enkel in de slotfase met een knal die strandde op het dak van het doel. Real hield al bij al makkelijk stand en stoot door naar de finale.

In die finale op 28 mei in Milaan treft het stadsgenoot Atletico. Dat is een heruitgave van de finale in 2014: toen won de Koninklijke met 4-1 na verlengingen. Het is bovendien de veertiende finale van Real, terwijl City dit seizoen pas voor het eerst doorstootte tot in de halve finales...

Uitslagen halve finales:

Real Madrid (Spa) - Manchester City (Eng) 1-0 (heen: 0-0)

Bayern München (Dui) - Atlético Madrid (Spa) 2-1 (heen: 0-1)

Voor de zesde keer komen beide finalisten in Champions League uit hetzelfde land

© Photo News

Op 28 mei spelen Real en Atlético Madrid de finale van de Champions League spelen in Milaan. Het duel tussen de twee Madrileense topclubs is de zesde CL-finale waarin teams uit hetzelfde land elkaar tegenkomen. Behalve Spanje vielen ook Italiaanse, Engelse en Duitse clubs die eer al te beurt.

De eerste finale tussen twee teams uit hetzelfde land vond in 2000 plaats in Parijs. Toen versloeg Real Madrid Valencia met 3-0. Ook in 2002-2003 in Manchester (AC Milan-Juventus), in 2007-2008 in Moskou (Manchester United-Chelsea), in 2012-2013 in Londen (Bayern München-Borussia Dortmund) en in 2013-2014 in Lissabon (Real Madrid-Atlético Madrid) was de finale een nationale aangelegenheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League