Spoorstaking: geen treinverkeer in Wallonië, hinder in Vlaanderen is voorlopig beperkt

© Photo News

In het zuiden van het land is vrijdag bij dageraad geen enkele trein uitgereden door de staking bij de spoorwegen. In Vlaanderen ondervinden voorlopig twee lijnen hinder, aldus Thierry Ney, woordvoerder van de NMBS. Volgens Frédéric Sacré, woordvoerder van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel, zal de situatie vrijdag in Wallonië dezelfde zijn als die van donderdag.

Thiery Ney van NMBS stelde kort voor 6 uur vrijdagochtend dat in Vlaanderen twee lijnen impact ondervinden van de staking. Ongeveer één trein op de twee rijdt op de lijn Brussel-Antwerpen (27) en Lier-Aarschot, aldus de woordvoerder. Hij benadrukte dat de situatie in de loop van de dag zeker zal evolueren. “Er zouden grotere gevolgen kunnen zijn op het treinverkeer in Vlaanderen”, waarschuwde Ney.

In Wallonië reed geen enkele trein vrijdagochtend uit. “In de seinhuizen, de depots zijn geen conducteurs en begeleiders”, klonk het. “Zonder seinhuizen, personeel of materieel op de juiste plaats, kunnen we de treinen niet doen rijden.”

De reizigers krijgen de raad zich te informeren over het spoorverkeer op de website, de applicatie en sociale media.