© DD

Klacht tegen burgemeester Yzermans: “Ik sta 100 procent recht in mijn schoenen”

De door de Hasseltse rechtbank vrijgesproken schaakleraar uit Houthalen dient een klacht in tegen de burgemeester van Houthalen-Helchteren, Alain Yzermans (sp.a), wegens schending van het beroepsgeheim en machtsmisbruik, maar Yzermans reageerde zaterdag dat hij 100 procent recht in zijn schoenen staat.

De raadsman van de schaakleraar, Luk Delbrouck, maakte vrijdag bekend dat er nu effectief een klacht ingediend wordt.Volgens de verdediging van de schaakleraar zou Yzermans zijn macht hebben misbruikt en bepaalde informatie naar buiten hebben gebracht. In het voorjaar van 2012 werd de schaakleraar verdacht van aanranding van de eerbaarheid van acht minderjarige meisjes, maar hij is in januari dit jaar over de hele lijn vrijgesproken.

De vrouw van de schaakleraar had eerst in een lokaal infoblad zwaar uitgehaald naar de burgemeester, die vervolgens een recht van antwoord vroeg, maar dat is er nog niet gekomen. In het dossier van de vrijgesproken schaakleraar heeft intussen wel een tweetal burgerlijke partijen beroep aangetekend. Omwille van de nog lopende beroepsprocedure wil Alain Yzermans geen verdere commentaar kwijt. “Ik wil alleen kwijt dat ik onschuldig ben. Ik sta recht in mijn schoenen”, aldus Yzermans.

Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer