Opgepast als je op hotel gaat in Nederland

© Shutterstock

Heel wat Nederlandse hotelkamers zijn volgens de Consumentenbond, de Nederlandse tegenhanger van onze Test-Aankoop, ronduit smerig. Haren in bedden, vlekken op de matras, schimmel op de muren, het zijn maar enkele voorbeelden van de vaststellingen die ze deden.

flb

Nederlandse hotelkamers zijn volgens de Consumentenbond vaak onhygiënisch. Tot die vaststelling kwamen ze nadat de organisatie in 22 steden een bezoekje had gebracht aan 30 hotelkamers. Het waren allemaal drie- of viersterrenhotels bij zowel grote ketens als kleinere (familie)hotels. Er werden ook vijf kamers bezocht van hotels waar vaak over wordt geklaagd op websites als TripAdvisor, Zoover of Booking.com.

Aan de hand van een checklist werden de schoonmaak en netheid beoordeeld. Maar er werd verder gegaan dan enkel met het blote oog kijken. Er werden ook overal in de kamer, van de badkamervloer tot de afstandsbediening, monsters genomen die werden opgestuurd naar een labo. Bij slechts 7 van de 30 kamers kwam een goed resultaat terug. In 3 kamers werds zelfs de E.coli-bacterie teruggevonden.

Uiteindelijk werden van de 30 onderzochte kamers er 18 niet schoon bevonden en 4 exemplaren werden zelfs als ronduit vies bestempeld. Niet toevallig waren die laatste de hotels waar vaak over werd geklaagd op websites. Badkamermuren, plinten en vloeren werden vaak het smerigst bevonden. De slechtste leerling van de klas was het New Ocean Paradise hotel die in tegenstelling tot de naam allesbehalve een fris briesje was. Ook de kamers in Grand Hotel Central in Rotterdam en Delta Hotel en Season Star in Amsterdam waren in erbarmelijke staat.

Voorts raadt de Consumentenbond aan dat als je een vieze kamer hebt, je dat meteen gaat melden aan de receptie. Achteraf klagen heeft volgens hen geen zin. Het is ook goed om vooraf toch een kijkje te nemen op reviewsites.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer