Lokeren verkoopt Zulte Waregem een tik in spektakelstuk

© BELGA

© Photo News

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© Photo News

© Photo News

© BELGA

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© BELGA

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Lokeren heeft zijn eerste overwinning in Play-off 1 beet. Het won in een heerlijke wedstrijd met 3-2 van Zulte Waregem. Invaller Nill De Pauw scoorde de winning goal bij zijn eerste balcontact. Zulte Waregem kon vanavond alleen leider worden, maar blijft voorlopig op de derde plaats. Het verloor voor het eerst in deze play-offs. Lokeren nadert tot op vijf punten van Anderlecht.

Maarten Delvaux

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Lokeren en Zulte Waregem waren tot nu toe de twee meest aanvallend voetballende ploegen van Play-off 1 en gingen in dit onderling duel door op hun elan. De studieronde duurde een kwartiertje, maar nadien gingen de remmen los. Theo Bogonda opende de kermis met een schitterende openingsgoal. Met een zaalvoetbaldribbel omspeelde hij twee Lokeren-verdedigers en knalde hij schuin via Copa in doel. Zulte Waregem domineerde en het duurde tot vlak voor de pauze vooraleer Lokeren echt kon terugslaan. Niet toevallig via Hans Vanaken. Dé revelatie van deze voetbaljaargang borstelde de gelijkmaker op een vrije trap perfect in de kruising.De tweede helft werd de meest spectaculaire die we in deze Play-off 1 dit seizoen al voorgeschoteld kregen. Goalgetter Harbaoui scoorde zijn 20ste van het seizoen en komt naast Batshuayi in de topschuttersstand. 2-1 voor Lokeren en Zulte Waregem moest komen. Dat deed Essevee ook en een kwartier later stond de gelijkmaker op het bord. Een opportunistische Caceres maakte er met een afgeweken schot 2-2 van. Invaller De Pauw beslist de matchPeter Maes wilde absoluut voor het eerst in deze play-offs winnen en bracht Nill De Pauw binnen de lijnen. Die stond amper een minuut tussen de lijnen toen hij werd diep gestuurd door Kaya en Bossut omspeelde: 3-2 en Daknam deed kraaien van de pret. In een dolle laatste tien minuten hield Copa - vaak met meer geluk dan kunde - de drie punten in Lokeren. Zo zetten de Waaslanders Essevee voor de tweede keer in enkele weken een hak. Lokeren won ook al de bekerfinale ten koste van Zulte Waregem.De jongens van Francky Dury konden vanavond voorlopig alleen op kop komen in Play-off 1, maar blijven door hun eerste nederlaag in de play-offs hangen op de derde plaats. Club Brugge en/of Standard lopen morgenmidddag zeker uit op Zulte Waregem. Anderlecht kan mits winst in Genk over Essevee springen. Lokeren pakte zijn eerste zege in Play-off 1 en nestelt zich steviger op de vijfde plaats.Uitslagen en programma

Lokeren - Zulte Waregem 3-2Maandag 14u30 Club Brugge - StandardMaandag 18u00 Genk - AnderlechtBekijk het klassement hier.

Hoogtepunten17' Theo Bongonda! Het jonge talent van Essevee krijgt de bal van Hazard in de zestien van Lokeren en tovert dan een onwaarschijnlijke dribbel uit zijn sloffen. Op een of andere magische manier zet hij Galatsios zomaar en met sprekend gemak in de wind, en knalt het leer dan ook nog eens staalhard voorbij Copa.

27' Hazard met een subliem steekballetje tot bij Conté, maar de flankspeler krijgt de bal niet voor doel. In de scrimmage belandt het leer bij Sylla en Odoi maait het been van de aanvaller zomaar onderuit, maar Vervecken ziet er geen graten in.27' Geen penalty, maar Vervecken gaf dan maar gewoon een hoekschop aan Essevee. Gevaarlijke corner van Hazard, maar Copa pakt de kopbal van De Fauw uitstekend. 38' De goal van Bongonda was heerlijk, maar wat Vanaken nu doet, is minstens even mooi. Na de gele kaart van Verboom gaat de Limburger achter de bal staan en hij knalt het leer schitterend voorbij Bossut. We worden verwend!40' Vervecken krijgt heel Daknam op zijn dak wanneer hij geen strafschop fluit voor Lokeren nadat Vanaken neergaat in de zestien. Maar de ref heeft overschot van gelijk, want het was een 100 % schwalbe.41' Hamdi Harbaoui krijgt de bal van Vanaken aan de rand van de zestien. De topschutter kapt naar binnen en mikt naar de linkerpaal, maar zijn poging gaat nipt naast.43' Kaya trapt de bal richting doel, maar hij mist zijn trap wat. De bal komt toch nog centraal voor doel op enkele centimeters van Persoons, maar die reageert iets te laat om het leer in doel te deviëren.54' Heerlijke aanval van Zulte Waregem. Hazard vindt De Fauw op rechts, die ziet Sylla voor doel, maar de aanvaller kan zijn kopbal niet kadreren. Wat een kans!55' En het gaat opnieuw goed op-en-neer, wat een begeesterende match. Nu gaat Hans Vanaken opnieuw neer in de zestien van Lokeren na contact met N'Diaye. 59' Knap werk van Galatsios die Remacle op rechts diep stuurt. Zijn voorzet is niet optimaal voor Harbaoui maar door geklungel in de defensie van Essevee komt het leer toch nog aan. En zo'n cadeau moet je de topschutter van Lokeren niet geven. Lokeren op voorsprong!64' Francky Dury grijpt in met een dubbele wissel. Bongonda gaat rusten en in zijn plaats komt Caceres. Ook Conté gaat naar de kant en wordt vervangen door Naessens.76' Met nog een kwartier voor de boeg laat Sylla opnieuw een doelpunt liggen. Op een voorzet twijfelt de Lokerse goalie zodat Sylla zijn hoofd tegen het leer kan zetten, maar Copa kan de bal toch nog uit zijn doel houden.77' De bordjes staan opnieuw in evenwicht! Caceres krijgt het leer aan de rand van de zestien en gaat dan vrij opportunistisch zijn kans. Zijn knal wijkt af op Maric en gaat voorbij Copa in doel: 2-2.80' Nog geen minuut staat Nill De Pauw op het veld en hij zorgt al meteen voor de 3-2! Hij controleert een schitterende pas van Kaya met de borst, omspeelt de uitgekomen Bossut en tikt de bal in het lege doel. Lokeren opnieuw op voorsprong.82' Opnieuw een schitterende aanval van Essevee. De bal komt bij Hazard en die mikt naar de korte hoek, maar daar ligt Copa uitstekend te keepen.88' Essevee drukt een laatste keer het gaspedaal in en voetbalde 3 goeie kansen op rij bij elkaar. 3 keer waren er zich dicht bij, maar Copa houdt met het nodige geluk zijn netten proper.

90' Opnieuw een kans op de dubbele voorsprong voor Lokeren, maar nu laat De Pauw de mogelijkheid liggen. Hij lift de bal naast de goal van Bossut.