Ook Trek-Segafredo past voor WK ploegentijdrit

© BELGA

Meer en meer ziet het ernaar uit dat het WK ploegentijdrit in Qatar er één zal zijn voor een klein kransje ploegen. Eerder raakte al bekend dat onder meer Lotto-Soudal en Tinkoff al zeker niet deelnemen aan het WK en nu is ook duidelijk dat Trek-Segafredo er niet bij zal zijn.

Een volledige boycot van het WK ploegentijdrit op zondag 9 oktober werd de kiem in gesmoord na overleg tussen AIGCP (de internationale vereniging van wielerteams) en de UCI, maar warm loopt het nog altijd niet voor het WK. De kostprijs ligt te hoog, de UCI komt nu weliswaar 2.000 euro per team tussen, maar dat is nog altijd niet veel. Voorts zijn er ook geen WorldTourpunten te verdienen in Doha.

Lotto-Soudal gaf aan niet van de partij te willen zijn in Doha, ook Tinkoff van wereldkampioen Sagan stelde vorige week dat ze het WK ploegentijdrit aan zich voorbij zouden laten gaan en ze zijn niet de enige. “We zijn er niet bij in Doha”, bevestigde woordvoerder Elke Weylandt van Trek-Segafredo aan Belga. “We zijn lid van de AIGCP, het staat ons nog altijd vrij om deel te nemen aan het WK, maar we gaan dat niet om doen omdat we het standpunt van de AIGCP in deze kwestie volgen. De hoge kostprijs speelt daarin zeker een rol en de vele andere redenen die het AIGCP al eerder heeft vermeld in deze zaak.”

Nochtans telt het team de olympische kampioen tijdrijden in haar rangen. “Klopt”, aldus Weylandt, “Fabian Cancellara draagt die titel, maar het is al langer bekend dat Fabian niet deelneemt aan het WK, dus helemaal als een verrassing komt dit niet dat hij er ook niet zal zijn in een ploegentijdrit die we niet rijden”, lacht ze.

In 2012 en 2013 zette Etixx-Quick.Step de snelste chrono neer. De voorbije twee edities ging de wereldtitel naar het Amerikaanse BMC.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen