David Bowie schrijft mee aan SpongeBob-musical

De Britse muzieklegende David Bowie gaat meeschrijven aan de soundtrack van "The SpongeBob Musical", een musical rond het gele animatiefiguurtje. Naast Bowie hebben nog een aantal andere bekende namen hun medewerking toegezegd.

De animatiereeks "SpongeBob SquarePants" loopt al sinds 1999 op de kinderzender Nickelodeon. De belevenissen van de energieke gele spons die leeft op de bodem van de zee, zijn in de eerste plaats gericht op kinderen, maar ook bij heel wat volwassenen heeft de serie een cultstatus verworven.

Een van die oudere fans is de 68-jarige David Bowie. Hij leerde de animatiereeks kennen door samen te kijken met zijn dochter Alexandria Zahra. In 2007 kreeg hij al eens een gastrolletje in "SpongeBob SquarePants" door in een aflevering het personage "Lord Royal Highness" te vertolken.

Bowie is niet de enige grote naam die meewerkt aan het project. Ook John Legend, Cyndi Lauper, Dirty Projectors, The Flaming Lips, T.I., Plain White T's, Panic! At the Disco, Steven Tyler en Joe Perry, Lady Antebellum en They Might Be Giants zullen een nummer schrijven. "Al deze geweldige muzikanten zijn fans van SpongeBob", zegt Russell Hicks, de topman van Nickelodeon.

"The SpongeBob Musical" gaat in juni 2016 in première in Chicago en trekt het jaar daarna naar Broadway in New York.

Meest gelezen