'Komen Eten'-kandidaat stelt voor: hamburgertoren van 7.000 kilocalorieën

© Vier

Het hoeft niet altijd carpaccio, tiramisu met speculoos of espuma van mango te zijn. Dat vindt althans 'Komen Eten'-kandidaat Marc Peeters. Hij is beter bekend als de uitvinder van de 'Toren van Balen', een immense toren van hamburgers en andere frituursnacks en een uiterst populair streekgerecht. De dag dat hij gaat koken, zal alles dan ook in het teken staan van hamburgers. Van hapjes en voorgerecht tot hoofdgerecht.

aro

De Toren van Balen bestaat naast elf hamburgers uit twee mexicano’s, twee long chickens, twee curryworsten, een kipburger, een boulet, zes hamburgerbroodjes, een groot hamburgerbroodje, acht stukken spek, vier stukken smeltkaas, sla, tomaat en ei. Sinds begin 2014 kunnen duo’s de uitdaging aangaan om de toren, die goed is voor in totaal 7.000 kilocalorieën, te verorberen. Voorlopig staat het record op naam van twee twintigers uit Brasschaat, die de klus in 41 minuten en 10 seconden klaarden.

Wij brachten de frituur begin dit jaar al een bezoekje en zagen dat de Toren van Balen moeilijk te slopen is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen