© DBA

Politie klist inbreker bij controle in Mechels station

De politie Mechelen-Willebroek heeft bij een controleactie in de treinstations dinsdagavond een man geklist die eerder op de avond een woninginbraak had gepleegd in Aartselaar.

Leo De Nijn

De actie in de stations centraal en Nekkerspoel was gericht tegen overlast, drugsfeiten en rondtrekkende daders. Van de 112 gecontroleerde personen waren er 74 gekend voor eerder gepleegde feiten.

Een van hen had enkele uren voordien ingebroken in een woning in Aartselaar en was nog in het bezit van een gestolen laptop en allerlei inbrekersmateriaal. “Hij werd overgebracht naar het commissariaat voor verhoor en ter beschikking gesteld van het parket”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Tijdens de controle werden verboden wapens zoals een tase, nunchaku, een vouwmes en twee vlindermessen in beslag genomen. Ook werden 43 gram cannabis, 17 gram hasj eb 3 gram speed aangetroffen. Een persoon werd ter beschikking gesteld van het parket voor het dealen van drugs. De man had 7 gram MDMA, een partydrug, op zak.

Bij de actie werden een aantal personen gevat omdat ze geseind stonden in een lopend onderzoek, illegaal in het land verbleven, dronken of weerspannig waren, rijverbod hadden en weerspannig waren bij de controle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER