Direct naar artikelinhoud

Neymar maand uit de running

De Braziliaanse aanvaller Neymar heeft in de aanloop naar het WK een vervelende blessure opgelopen. De aanvaller van FC Barcelona blijkt woensdag in de verloren Spaanse bekerfinale tegen Real Madrid (1-2) een kneuzing van zijn linkervoet te hebben opgelopen, waarbij een middenvoetsbeentje is beschadigd.

Neymar maand uit de running
Beeld getty

Volgens de medische staf van Barça staat Neymar daardoor 4 weken aan de kant.

De Braziliaanse topaankoop van afgelopen zomer heeft daardoor mogelijk al zijn laatste wedstrijd van dit seizoen voor de Catalaanse club al gespeeld. De medici hopen Neymar nog op tijd klaar te stomen voor afsluitende competitiewedstrijd op 18 mei tegen Atlético Madrid. Alle Brazilianen hebben hun hoop komende zomer voor het WK gevestigd op de 22-jarige Neymar, die hun land aan de zesde wereldtitel moet helpen.

Neymar was niet de enige Catalaanse speler die gehavend uit de strijd met Real Madrid kwam. Linksback Jordi Alba keerde na rust niet meer terug op het veld vanwege een hamstringblessure. In het rechterbovenbeen van Alba blijkt een klein spierscheurtje te zitten, waardoor hij 3 tot 4 weken aan de kant staat. De Spaanse verdediger speelt over een kleine 2 maanden, op 13 juni, met zijn land op het WK tegen het Nederlands elftal.  

Voor Barça dreigt het seizoen op een teleurstelling uit te draaien. De ploeg van trainer Gerardo Martino is al uitgeschakeld in de Champions League en staat in de Primera División 4 punten achter op koploper Atlético Madrid, met nog vijf wedstrijden te gaan.

Neymar maand uit de running
Beeld getty
Neymar maand uit de running
Beeld epa
Neymar maand uit de running
Beeld afp