© Stefan Helsen

© stefan Helsen

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kookai Noona tapt in huiselijk café Kokthai

Op Houthoek in Groot-Vorst waar tot voor kort café Den Intro gevestigd was, opende begin deze maand café Kokthai de deuren. Uitbaatster Kookai Noona verwelkomt de klanten in een huiselijk kader.

Stefan Helsen

Groot-Vorst heeft er een nieuwe horecazaak bij. Café Kokthai verwelkomt klanten in een sjiek huiselijk kader met een rijke bierkaart en een verzorgde ginkaart. Voor uitbaatster Kookai Noona was de tijd rijp om een eigen zaak te beginnen. “Ik heb er lang over nagedacht en het was nu of nooit”, zegt Kookai. “Ik werk al vanaf mijn vijftien jaar in de horeca waar ik mee hielp andere zaken groot te maken, maar nu is het mijn beurt. Met dit café keer ik terug naar mijn roots. Ik ben grootgebracht in een bruine kroeg en heb jaren achter de tap gestaan of als kelner gewerkt in heel wat café’s, cocktailbars, maar ook als hulpkok of als chef-kok in de keuken van een restaurant. Het was al lang mijn droom om mijn eigen zaak op te richten, maar ik heb het nooit aangedurfd, tot nu… Toen ik dit pand zag, was ik meteen verkocht. Het is helemaal de stijl die ik in gedachten had. Ik hou echt van dit stekje en zie mezelf hier oud worden.”

De naam van het café verwijst naar de naam van de ravissante barvrouw en haar afkomst. “Maar uiteraard ook naar de cocktails, die kunnen hier ook genuttigd worden. Ik wil van Kokthai geen echte cocktailbar maken, maar ik mix graag een gepersonaliseerde cocktail op vraag van de klant.”

Zaterdag 18 april maken de zetels plaats voor een optreden van Coverband Zerp. Het café is alle dagen open, uitgezonderd op dinsdag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER