© Nicole Verstrepen

Peruaan die in Kapellen verblijft, maakt kennis met Vlaanderen door Broederlijk Delen

Broederlijk Delen ontvangt van 2 tot 19 maart negen gasten uit Peru in Vlaanderen. Een van hen, Henrry Vasquez (33), verblijft momenteel bij het Kapelse echtpaar Gerard Anguille en Lea Van Hees

Nicole Verstrepen

Het thema van Broederlijk Delen is dit jaar ‘Marco is een boer en wil dat blijven’. Broederlijk Delen focust meer bepaald op Peru, waar boeren in de bewerking van hun land worden bedreigd door de mijnbouw. Henrry Vasquez werkt voor ‘Cooperaccion’, een niet-gouvernementele organisatie in de regio Apurimac, die de belangen van de boeren behartigt en in Peru partner is van Broederlijk Delen.

“De mijnbouw houdt vaak geen rekening met de boeren en veroorzaakt vervuiling van de grond, die stroomafwaarts blijft doorwerken. De boeren zijn ook vaak genoodzaakt hun grond veel te goedkoop te verkopen en ze krijgen ook geen alternatieven aangeboden”, vertelt hij. “Op vraag van Broederlijk Delen wilden wij Henrry wel bij ons laten logeren. Mijn man spreekt een beetje Spaans. Het is voor hem de gelegenheid om deze taal nog eens te spreken”, vertelt Lea Van Hees.

Lees het hele verhaal in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER