© FRBE

Ludo Mariman draait plaatjes met Roos Van Acker

Ludo Mariman wisselt donderdagavond samen met Roos Van Acker favoriete platen uit in CC Luchtbal. Het duo brengt in het programma Staalplaat ook livewerk van hun idolen. Wat mag je van Ludo verwachten? En wist je trouwens dat hij Waal is geworden?

DoPi

De voorman van The Kids vond je jarenlang terug aan het Mechelseplein. Wie hem nu te pakken wil krijgen, moet richting Henegouwen bellen. Hoezo? “Tot 2010 was ik de huisbewaarder van de Studio Herman Teirlinck. Toen die sloot, moest ik met mijn vrouw op zoek naar een andere woonst. In Antwerpen is alles zo duur. En we wilden zoveel mogelijk ruimte voor een zo best mogelijk prijs. Dan moet je de taalgrens over. We wonnen nu ten zuiden van Ronse, de wielerstreek dus. Het landschap is hier echt schitterend, het doet wat denken aan het Engelse platteland.”

En mist Ludo Antwerpen dan niet? “We wonen op 100 kilometer van de stad. Het is het einde van de wereld niet, je moet dat niet overdrijven. Als het meezit op de snelweg, sta ik op een uur in Antwerpen. En ik voel niet meer de onweerstaanbare drang om regelmatig naar Antwerpen te trekken.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen – editie Stad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER