Belgische meisjes kloppen Rusland en behouden kans op EK-kwalificatie

De Belgische voetbalmeisjes onder 17 jaar hebben woensdag hun derde en laatste wedstrijd op de eliteronde voor Euro 2017 winnend afgesloten. Ze haalden het in het Franse Martigues dankzij doelpunten van Anaïs Bey Temsamani (11.) en Lisa Petry (75.) met 2-0 van Rusland en eindigden zo als tweede in hun poule. Als ze de beste runner-up van de zes groepen worden, plaatsen ze zich alsnog voor het EK.

Eerder wonnen de jonge Red Flames van bondscoach Tamara Cassimon met 1-0 tegen Griekenland en gingen ze met 3-0 onderuit tegen Frankrijk. De Fransen, die woensdag met 1-0 verloren van de Grieken, worden groepswinnaar in groep vijf met zes punten. Ook België heeft zes punten, maar een minder doelsaldo (+ 6 tegenover 0). Dan volgen Rusland (3) en Griekenland (3).

De zes groepswinnaars en beste runner-up plaatsen zich samen met gastland Tsjechië voor de eindronde, die van 2 tot 14 mei afgewerkt wordt. Aangezien nog niet alle wedstrijden gespeeld zijn, moeten de Belgische meisjes nog even geduld hebben vooraleer ze hun lot kennen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen