Zo klonk Lady Gaga op de Grote Markt in Brussel

Diva Lady Gaga en oude rot in het vak Tony Bennett hebben maandagavond samen een optreden gegeven op de Grote Markt in Brussel. Met een kort privé-optreden kwamen ze hun nieuwste album 'Cheek to Cheek promoten. De Amerikaanse zangeres kon op voorhand niet genoeg benadrukken hoe veel 'liefde en respect ze heeft’ voor Bennett.

jr, kidr

Lady Gaga en Tony Bennett verschenen om 22u30 op het podium voor een optreden dat eigenlijk volledig atypisch was voor de stijl van de popdiva. Hoewel ze het normaal van haar catchy deuntjes en refreinen moet hebben, trok ze voor het album 'Cheek to Cheek' met Tony Bennett duidelijk de jazz-kaart. Maar ook dat wist het publiek te smaken.

Persconferentie in stadhuis

Een paar uur eerder had het duo een persconferentie gegeven in de gedecoreerde trouwzaal van het Brusselse stadhuis. De persconferentie begon een dik half uur te laat, tot groot ongenoegen van de massaal aanwezige (internationale) pers. Lady Gaga kwam toen met veel gevoel voor drama de trouwzaal binnen, maar was wel bijzonder vereerd om in België te zijn. ‘De Grote Markt in Brussel is een van de mooiste plaatsen ter wereld om op te treden’, klonk het bij de popdiva.

De Amerikaanse benadrukte wel tien keer dat ze een enorme klik heeft met Tony Bennett, nochtans twee generaties ouder. Gaga en Bennett hebben elkaar ooit op een liefdadigheidsevenement ontmoet. 'Ik was vereerd dat Tony wist dat ik van jazz hield', zei de popdiva. 'Zoals Frank Sinatra ooit zei, is Tony de beste van de business. Elk moment met hem is een droom, hij leerde me over jazz en over het leven.' Ook Bennett was kwistig met complimenten. 'Los van haar huidige succes, is Lady Gaga een echte artiest. Ze zal altijd bij ons blijven.'

De persbabbel vond plaats in de rijk gedecoreerde trouwzaal van het Brusselse stadhuis, die uitgeeft op het terras aan de Grote Markt, waar ze om 22.30 uur samen optreden. Voordien geeft de jazzlegende Tony Bennett nog een soloconcert in het Koninklijk Circus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen