Eén band kopen, één kilo peren gratis

Als je vandaag een stel nieuwe banden laat leggen bij Bandencentrale Van Gorp in Retie, krijg je er gratis een kilo appelen of peren bij. De bandenmonteur wil zo de lokale fruittelers steunen, die lijden onder het Russische invoerverbod op Europees fruit.

EMA

Zaakvoerder Freddy Van Gorp koopt de appelen en peren elke ochtend dagvers aan bij fruitboer Paul Hermans, op de grens van Retie en Mol-Postel. “Toen Paul vorige week bij mij langskwam voor nieuwe banden op de aanhangwagen van zijn auto en ik hem vroeg naar de gevolgen van de Russische boycot, kreeg hij tranen in zijn ogen”, zegt Freddy. “Ik was zo aangedaan van zijn verhaal dat ik besloot om hem te helpen, zij het op mijn ¬eigen kleine manier.”

Met zijn solidariteitsactie wil de bandenmonteur uit Retie zijn klanten ertoe aanzetten om meer ¬Belgisch fruit te eten en zo de plaatselijke fruittelers te steunen. “Het is zeker geen reclamestunt”, onderstreept Freddy. “Want ik geloof niet dat iemand morgen plots vier nieuwe banden gaat bestellen voor een zakje appelen of peren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER