© WAS

België dient principiële kandidatuur in voor EK basketbal

De Koninklijke Belgische Basketbalbond (KBBB) heeft een principiële kandidatuur ingediend voor de organisatie van een groepsfase op het EK 2017. Dat bevestigde KBBB-voorzitter Cyriel Coomans vrijdag.

Het EK 2015, dat zaterdag van start gaat, vindt voor het eerst in vier verschillende landen plaats nadat Oekraïne zich wegens de onveilige situatie in de regio als organisator moest terugtrekken. Groep A wordt afgewerkt in het Franse Montpellier, groep B in het Duitse Berlijn, groep C in het Kroatische Zagreb en groep D (poule van België) in het Letse Riga. Vanaf de achtste finales vindt het EK plaats in het Franse Rijsel.

Mits een gunstige evaluatie van het EK 2015, zal FIBA Europa het EK 2017 ook in meerdere landen laten doorgaan. ‘België heeft een principiële kandidatuur ingediend voor het EK 2017’, aldus Coomans, tevens vicevoorzitter van FIBA Europe. ‘Dat is evenwel nog geen definitieve kandidatuur. In oktober zullen we de evaluatie van het komende EK in handen krijgen. Verder zijn we natuurlijk ook geïnteresseerd in de studie over de rentabiliteit. Qua ticketverkoop weten we in ieder geval al dat het EK 2015 een succes is.’

In januari 2016 hakt FIBA Europe de knoop voor het EK 2017 door. Voor het einde van het huidige kalenderjaar zal België al dan niet een definitieve kandidatuur indienen. ‘Als locatie in België komt Antwerpen (Lotto Arena/Sportpaleis) in aanmerking. Daar kan je minimaal 10.000 toeschouwers ontvangen’, besloot Coomans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal