Onze bingetip ‘Big Little Lies’: het perfecte leven is een perfecte leugen

Een televisieserie met Reese Witherspoon, Nicole Kidman én Shailene Woodley op de affiche. Dat klonk als muziek in de oren bij heel wat netwerken en streamingsdiensten, maar het was uiteindelijk HBO dat ‘Big Little Lies’ van Netflix afsnoepte.

nco

Het resultaat is een comedy-drama van zeven afleveringen dat aanvoelt als een lange film, wat oorspronkelijk eigenlijk de bedoeling was. In tegenstelling tot heel wat series nam slechts één regisseur de touwtjes in handen (Jean-Marc Vallée van ‘Dallas Buyers Club’) en bewerkte David E. Kelley (‘The Practice’, ‘Ally McBeal) in zijn eentje de bestseller van Liane Moriarty in plaats van een heel legertje scriptschrijvers.

De reeks gaat van start als een whodunit, die je zeven afleveringen lang laat gissen naar de moordenaar én het slachtoffer, maar de nadruk ligt op thema’s als ontrouw, seksueel geweld, misbruik, pesten en problemen in nieuw samengestelde gezinnen. Hiervoor kijken we binnen in de op het eerste zicht perfecte huishoudens van niet drie - zoals de poster doet vermoeden - maar vijf sterke vrouwen. Reese Witherspoon speelt Madeline Mackenzie die gerust op oorlogspad wil gaan om het onrecht uit de wereld te helpen.

Aan de andere kant van dat pad staat de werkende mama Renata Klein, vertolkt door Laura Dern. Ze vliegen elkaar niet in de haren, maar grijpen naar uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes, knuffels van ‘Frozen’ en tickets voor Disney On Ice als wapens. Nicole Kidman zit verwikkeld in een passioneel, maar gewelddadig huwelijk met Alexander Skarsgård. Shailene Woodley speelt nieuwkomer en alleenstaande moeder Jane Chapman en Zoë Kravitz is de jonge Bonnie die getrouwd is met de ex-man van Madeline.

Zo’n indrukwekkende cast schept uiteraard heel wat verwachtingen en die worden ruimschoots ingelost. Het enige minpuntje is dat we steeds een hele week moeten wachten op een nieuwe aflevering.

Bingewatchgevaar: 8/10

Vanaf 20 februari op Play More Series en Play More à la carte

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen