© kristof van rompaey

Bergstraat bloeit tijdens braderie

De braderie bracht het voorbije weekend weer heel wat koopjesjagers en feestneuzen op de been in Heist-centrum. Het Bergstraatcomité spreekt van een excellente 44ste editie.

kvro

Voor de organisatoren van de braderie was het dit jaar even wennen. Voor het eerst werd het hele terrein afgesloten met geschrankte betonblokken en was er verhoogd politie- en veiligheidstoezicht. “Ook de opbouw- en openingstijden lagen anders, maar alles is toch prima verlopen. Al meteen van bij de start op vrijdag liep het centrum vol en dat is het hele weekend eigenlijk niet anders geweest”, vertelt Peter Van den Nouweland van het Bergstraatcomité. “We vermoeden dat we ons bezoekersaantal van 50.000 mensen zeker haalden, of mogelijk zelfs overschreden. Voor het eerst voert Proximus een onderzoek uit naar meer concrete cijfers. De resultaten daarvan delen we binnenkort nog mee.”

Wat bij de bezoekers allicht opviel, is dat het zwaartepunt van de feestelijkheden ’s avonds meer dan ooit verschoof van het ‘horecakruispunt’ naar de andere kant van de Bergstraat. Bij brasserie La Cita, hotel Villa Monte en de tent van jeugdhuis Vibro troepten grote aantallen feestvierders samen en ook een stuk van de ruwbouw van JBC werd ingelijfd als tijdelijke feestruimte. “De initiatieven aan de kant van het Cultuurplein lokten veel volk, waardoor het aan de cafés aan de berg ’s avonds iets rustiger bleef”, stelt Van den Nouweland. “Zoals op voorhand werd aangekondigd, ging de muziek buiten om 3u uit, een uurtje vroeger dan vorig jaar. Een gulden middenweg voor de buren en de feestvierders. Nadien liepen de straten natuurlijk nog vol en verhuisden de bezoekers die nog wilden feesten toch weer naar de lokale cafés.”

Tot slot wijst Van den Nouweland nog op de prima samenwerking met de brandweer, de politie en de technische dienst. “Het werd opnieuw een editie zonder noemenswaardige incidenten. Dankzij de tomeloze inzet van de technische dienst lagen de straten er ’s ochtends ook telkens weer netjes bij.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER