Djokovic sukkelt met polsblessure

© AFP

© AP

thumbnail: null
thumbnail: null

De Serviër Novak Djokovic (ATP 2) heeft al een tiental dagen last van een polsblessure en weet nog niet wanneer hij opnieuw voluit zal kunnen spelen. Dat verklaarde hij zaterdag na zijn uitschakeling in de halve finales van het ATP Masters 1000-toernooi van Monte Carlo (gravel/2.884.675 euro).

vml

De titelverdediger sneuvelde er in zijn halve finale tegen de Zwitser Roger Federer (ATP 4). ‘Dit was een wedstrijd om snel te vergeten. Het is niet leuk om je normale spel niet te kunnen spelen. Aan het einde van de eerste en tijdens de ganse tweede set deed elke slag pijn, vooral de opslag. Ik heb mijn best gedaan, maar uiteindelijk was de zege van Federer verdiend’, aldus Djokovic.

‘De blessure speelde een tiental dagen geleden op. Ik heb geprobeerd om er niet aan te denken en er niet over te praten. Ik heb mij laten behandelen en slik al dagen medicatie, maar voorlopig helpt het niet. Uit de diagnose blijkt dat het een ingewikkelde blessure is. Ik heb nu nood aan rust en zal een tijdlang niet op een tennisveld staan. Pas als ik opnieuw honderd procent fit ben, keer ik terug.’

De polskwetsuur komt ongelegen, in volle voorbereiding op Roland Garros, de tweede grandslam van het seizoen die eind mei in Parijs van start gaat. Dat graveltoernooi is de enige grandslam die de voormalige nummer een van de wereld nog nooit kon winnen. In 2012 verloor hij er in de finale van de Spanjaard Rafael Nadal.