Cartoonist Jeroom kladdert Ferrari van Tom Boonen vol

© jeroom

© jeroom

© jeroom

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een uit de hand gelopen grap, zo omschrijft cartoonist Jeroom zijn jongste project. Hij kreeg van Tom Boonen de toestemming om diens knalrode Ferrari F430 onder handen te nemen en liet zich helemaal gaan. Het resultaat is een turkooise en blauwe sportwagen met daarop onder meer de afbeelding van een Vlaams boerenpaard en het gezicht van Boonen zelf, te midden van enkele dolfijnen. ‘Als je zoiets doet, kun je het maar beter goed doen. In de garage noemen ze het alvast de lelijkste auto die ze ooit hebben gezien’, lacht Jeroom.

bpr

Jeroom kent Boonen van op het circuit in Spa, waar de twee ge­regeld racen. ‘Ik vertelde hem voortdurend dat er mooie dingen met zijn wagen te doen vielen. Al die andere auto’s hangen vol sponsoring en die van jou is zo naakt, zei ik hem. Uiteindelijk stemde hij ermee in dat ik zijn Ferrari zou beschilderen, op voorwaarde dat voor een goed doel was. Dat werd Move to Improve, een fonds voor kinderen met bewegingsproblemen waarvan Tom peter is.’

Boonen werd niet betrokken bij de uitwerking, maar mocht de wagen wel al eens zien. ‘Hij kon er mee lachen. Maar best, want hij moet er een jaar mee rondrijden. Gelukkig voor hem gaat hij met die Ferrari zelden de openbare weg op’, vertelt Jeroom.

Jeroom bood de Antwerpse Ferrarigarage intussen aan dat hij ook andere klanten wil helpen, ‘maar sindsdien bleef het verdacht stil uit die hoek’.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen