© BELGA

Ryanair voortaan ook met ‘business class’

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair heeft woensdag "Ryanair Business Plus" gelanceerd, een aanbod dat specifiek gericht is op zakenreizigers. Voor een meerprijs krijgen zij meer comfort en meer flexibiliteit, zo meldt Ryanair woensdag.

Volgens Ryanair reist een kwart van zijn passagiers omwille van zaken. Met "Ryanair Business Plus" kunnen zijn hun reservering wijzigen, sneller boarden en voorbij de veiligheidscontrole gaan, en meer bagage meenemen. Ze krijgen ook comfortabelere zitplaatsen. De tickets zijn beschikbaar vanaf 69,99 euro.

Ryanair heeft jarenlang gefocust op goedkope tickets voor vakantiegangers, maar moest vorig jaar twee winstwaarschuwingen geven. Topman Michael O'Leary gaf toe dat de maatschappij een imagoprobleem had en sindsdien heeft Ryanair een reeks maatregelen genomen om de dienstverlening te verbeteren.

Lagekostenmaatschappijen mikken steeds vaker op zakenreizigers. Onder meer easyJet lanceerde al een dergelijk aanbod.

Ryanair is in België al jarenlang actief op de luchthaven van Charleroi. Sinds begin dit jaar vliegt de lagekostenmaatschappij ook van op Brussels Airport. De grootste luchtvaartmaatschappij daar, Brussels Airlines, lanceerde zopas net een lowcostaanbod om klanten af te snoepen van de lagekostenmaatschappijen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER