© AFP

Mogelijk geval van Ebola in Zweden

In de Zweedse hoofdstad Stockholm werd zondag een mogelijk geval van besmetting met ebola ontdekt, zo meldden de stadsdiensten. Meer details over de patiënt zijn er niet.

tomas

De persoon in kwestie werd ziek na terugkeer uit een zone die getroffen is door de ebola-uitbraak. De patiënt werd in quarantaine geplaatst, aldus de website van het dagblad Svenska Dagbladet. De persoon zou bij terugkeer in Zweden niet vermeld hebben in de bewuste zone geweest te zijn.

Vrijdag raakte bekend dat in een Brussels ziekenhuis een medewerker van Artsen Zonder Grenzen in quarantaine zit wegens een mogelijke besmetting met ebola. Maar later op de dag meldde Volksgezondheid na een bloedtest in het Duitse Hamburg dat het zo goed als zeker niet om ebola gaat. Maandag wordt een tweede test uitgevoerd om alle twijfel uit te sluiten.

Het Afrikaanse land Nigeria meldde zondag een nieuw bevestigd geval van ebola. Het gaat om de echtgenote, zelf een dokter, van een arts die overleden is aan de ziekte. In Nigeria is sprake van zes slachtoffers, onder wie drie dokters en twee verpleegsters.

In de meest recente balans van de Wereldgezondheidsorganisatie van donderdag is srpake van 1.552 dodelijke slachtoffers op 3.096 patiënten met Ebola. Vooral Guinee, Liberia en Sierra Leone zijn zwaar getroffen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER