"Zo lelijk dat het lachwekkend wordt"

Vijf jaar geleden startte Kat Su met een website die de vaak afgrijselijke creaties van al dan niet mislukt opgezette dieren onder de aandacht moest brengen. De website werd een groot succes, vooral omdat velen de humor van de vreemd ogende creaturen wel inzagen. Su heeft de meest potsierlijke exemplaren nu gebundeld in een boek dat begin volgende week in de Amerikaanse rekken ligt.

Toch is niet iedereen zo blij met haar verzamelwerk, zo vertelde ze op nieuwswebsite Huffington Post: "Sommigen hebben een groot gevoel voor humor en sturen me zelf hun slechtste creaties op. Anderen brullen naar mij en eisen dat ik hun foto’s van mijn site afhaal."

Hoe ze op het idee kwam, 5 jaar geleden? "Ik wilde nieuwe decoraties in mijn huis en daar mocht wel een opgezet dier bij. Maar veel van wat ik aantrof, was ronduit afschuwelijk. Wat niet iets negatiefs betekent. Want als iets slecht gemaakt is, of er gek uitziet, dan kan ik daarmee wel lachen."

Bij het samenstellen van haar boek, kreeg Su wel het nodige respect voor het beroep: "Het lijkt op beeldhouwen en het is heel gemakkelijk om een fout te maken. Ik heb het samen met een vriend geprobeerd en je voelt je dan erg verantwoordelijk. Want je wil toch het dier eren zoals het is. Wat wel niet zo leuk is, is de stank. Ik moest voortdurend Vicks Vapo-Rub onder mijn neus wrijven."

Een selectie van "opvallende creaties":

Meest gelezen