Anticlimax voor Emma Janssen

© REM

De Limburgse Emma Janssen slaagde er uiteindelijk niet in om de dames 1-titel binnen te rijven. In de finale moest ze noodgedwongen de strijd staken. Marco Dierckx won bij de heren.

JEROEN FISSETTE

Vierde reekshoofd Emma Janssen had in haar eerste ronde nog niet meteen problemen gekend met kwalificatiespeelster Evy Van Genechten. Na een 6-3, 6-0-zege was de volgende ronde een feit. In die kwartfinale stond ze tegenover Desiree Bastianon. Dat de B-15/4-speelster weinig moeite had met ervaren rot Bastianon, overigens ook van het B-15/4-niveau, was al wat verwonderlijker dan haar zege in de vorige ronde. Na een dubbele 6-2 mocht ze zich wel opmaken voor de halve finale van dit sterrentornooi dat daarenboven ook in het Belgian Circuit meedeed. Geen Gayl Van de Wal in de halve finale. Het nummer één van de plaatsingslijst zou de logische tegenstandster geweest zijn op weg naar de finale maar de A-speelster gaf al in haar eerste ronde forfait. Daardoor stond Aurora Mesropyan, ook aan een goed seizoen bezig, volledig onverwacht in de halve finale. Het klassementsverschil tussen Mesropyan (C+15/5) en Janssen (B-15/4) was echter te groot. Janssen plaatste zich probleemloos voor de finale: 6-0, 6-1.

In die finale stond ze tegenover Mathilde De Vits (B-15/4). Die kon die finaleplaats perfect rechtvaardigen aangezien ze in de tweede ronde het tweede reekshoofd én A-speelster Eugénie Chapelle uit het tornooi had geflikkerd. Ze had daar weliswaar een driesetter voor nodig maar dat maakte de prestatie er niet minder om.

Tot een echte finale kwam het jammer genoeg niet. De Vits won de eerste set met duidelijke 6-2 en toen ze in de tweede set ook nog eens met 2-0 leidde moest Janssen de handdoek werpen.

De finale van de heren 1-reeks, evenzeer met een ster gedoteerd, was een megamatch. Uiteindelijk haalde eerste reekshoofd Marco Dierckx (A) het na een spannende driesetter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus