© WAS

Geschillencommissie toont geen genade voor Didillon

De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag besloten om Seraing United-speler Thomas Didillon een sanctie van één speeldag schorsing en 100 euro geldboete op te leggen.

jvh

Didillon is een 18-jarige Franse doelman die dit seizoen geleend wordt van de Franse eersteklasser FC Metz. Afgelopen weekend kreeg hij een rode kaart in de met 3-1 verloren bekerwedstrijd tegen Royal Antwerp FC. Didillon belette in minuut 61 met een overtreding een doelpunt voor de Antwerpenaren, en dus trok scheidsrechter Bram Van Driessche meteen rood.

Het Bondsparket stelde Didillon een schorsing van één speeldag voor, maar dat werd door de speler en zijn entourage geweigerd. Hij kreeg dus de kans om zich vrijdagmiddag te verdedigen voor de Geschillencommissie, maar die vond dat er geen reden was om een lichtere sanctie op te leggen. ‘Het schorsingsvoorstel van één speeldag van het Bondsparket was terecht’, klinkt het in het besluit.

De schorsing van Didillon is geldig voor één wedstrijd en geldt ook voor tweede klasse-partijen. De schorsing gaat echter pas in vanaf 31 augustus, en dus is hij wel nog beschikbaar voor de partij van zaterdag, wanneer de Luikenaars het thuis opnemen tegen White Star Brussels. Pas op woensdag 3 september, tijdens de uitwedstrijd tegen Patro Eisden Maasmechelen, moet Didillon in de tribunes plaatsnemen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer