© PN

Geen finale voor Hannes Obreno

Hannes Obreno is er vrijdag op het WK roeien in Amsterdam niet in geslaagd de A-finale van de skiff te bereiken. Hij werd in zijn halve finale vijfde, enkel de eerste drie mochten naar de A-finale.

jvh

Coach Dirk Crois besefte voor de start al dat zijn poulain Obreno een klein mirakel nodig had om zich in de A-finale te roeien. 'De lage banen zijn door de schuine wind duidelijk bevoordeeld. De jury besliste om de beste skiffeurs daarin te leggen. Debutant Obreno verhuisde daardoor naar baan vijf, de op één na minst gunstige. Hij moet dus niet alleen sterkere skiffeurs verslaan, maar moet ook nog een stuk sneller roeien en ik vrees dat dit toch iets te zwaar wordt. Nu Hannes wil geen excuus inroepen en zal proberen op het woelige water, waarop hij vrij goed kan roeien, er het beste van te maken.'

Obreno deed er vooral in de eerste wedstrijdhelft alles aan om aansluiting te behouden met de top drie. De Cubaanse vicewereldkampioen Angel Rodriguez nam het voortouw, regerende olympisch kampioen Mahe Drysdale nestelde zich op een tweede plaats en de Canadees Julien Bahain kon nog even de Duitser Marcel Hacker, brons op het WK 2013, achter zich houden. Obreno volgde na 500m op amper één lengte, maar halfweg keek hij wel al op tegen een kloof van zes seconden. In de tweede wedstrijdhelft hield de Bruggeling nog even gelijke tred met de Canadees, maar beide skiffeurs konden niet echt mee knokken met de eerste drie, een strijd die gewonnen werd door de Marcel Hacker, die verrassend Mahe Drysdale achter zich liet.

Hannes Obreno besefte met nog 500m voor de boeg dat hij geen schijn van kans maakte om de A-finale te halen en drong dan met het oog op de B-finale niet meer aan. Hij finishte vijfde en mag dus zondag knokken voor de zevende tot de twaalfde plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer