© Photo News

Sharapova krijgt wél een wildcard voor toernooi in Canada

Maria Sharapova heeft een wildcard gekregen van de organisatie van het WTA-toernooi in het Canadese Toronto (5-13/08), dat een kleine maand voor de US Open (28/08-10/09) plaatsvindt. Dat raakte dinsdag bekend. De vijfvoudige grandslamwinnares kreeg onlangs te horen dat ze geen uitnodiging kreeg voor Roland Garros, dat volgende week maandag van start gaat. Voor Wimbledon zal de Russin zich via de kwalificaties trachten te plaatsen, zo maakte ze vorige week bekend.

Na een dopingschorsing van 15 maanden klom het voormalige nummer één van de wereld de voorbije weken gestaag op de WTA-ranking. Momenteel is ze 173e.

“Maria is een grandslamkampioene en een favoriete van de supporters”, zo klinkt het op de website van de Rogers Cup. “Ze heeft haar schorsing uitgezeten en we weten dat onze gasten het leuk zullen vinden om haar te zien spelen.” In 2009 bereikte Sharapova de finale in Toronto, ze verloor toen van landgenote Elena Dementieva.

Op het Australian Open van 2016 werd Sharapova betrapt op het gebruik van het verboden middel meldonium. Er volgde een schorsing van twee jaar. Het Internationaal Sporttribunaal TAS bracht die sanctie vervolgens terug tot vijftien maanden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis