Direct naar artikelinhoud
Technologie

Ikea maakt slimme lampen compatibel met assistenten van Apple, Google en Amazon

Ikea maakt slimme lampen compatibel met assistenten van Apple, Google en Amazon

Ikea gaat zijn slimme verlichting van updates voorzien zodat de lampen compatibel worden met de smarthomehubs van Apple, Google en Amazon. De updates zouden in de zomer en herfst moeten verschijnen.

De Zweedse meubelgigant maakte de nieuwigheid bekend in een Zweeds persbericht. Het bedrijf schrijft dat het deze zomer en herfst met firmware-updates komt voor zijn Trådfri-ledlampen en verbindingshub, waardoor die compatibel worden met de stemassistenten HomeKit van Apple, Alexa van Google en Assistant van Amazon.

Als de ondersteuning rond is, moet het mogelijk worden om de smarthome-apparatuur van Ikea te bedienen met de Apple Home-app op iOS-apparaten en met stembediening via Siri. Alexa-integratie zal zorgen dat lampen geschakeld kunnen worden met Amazon Echo-apparaten. Als er Google Assistant-ondersteuning komt, zijn de lampen ook te bedienen met de Google Home en de Pixel-smartphones.

Het is niet duidelijk wanneer Ikea de firmware-updates voor zijn lampen klaar heeft en of ondersteuning voor de smarthomeplatforms van Amazon, Apple en Google tegelijk komt of in fases. Ikea begon vorig jaar in België met de verkoop van zijn slimme verlichting.