Direct naar artikelinhoud
Biertekort

Cara Pils is bijna op

Cara Pils is bijna op

Door productieproblemen raakt de voorraad Cara Pils, het huisbier van Colruyt, stilaan op. In sommige winkels is er al geen Cara meer te verkrijgen, maar de warenhuisketen maakt zich sterk dat er midden juni opnieuw Cara Pils te koop zal zijn. Net op tijd voor de festivals.

"We kampen momenteel met productieproblemen, maar we zijn dat aan het oplossen met de leverancier zodat er zo snel mogelijk opnieuw Cara Pils in de rekken ligt. Dat zal normaal in de week van 12 juni weer het geval zijn", zegt woordvoerster Hanne Poppe. Festivalgangers moeten zich dus geen zorgen maken. "De echte grote festivals starten maar eind juni, begin juli, dus tegen dan zal alles weer in orde zijn."

Over de oorzaak van de productieproblemen wil Colruyt niks kwijt. "Dat is interne keuken." De keten hult zich van oudsher in stilzwijgen over de oorsprong van zijn goedkope pils, ook al heeft Cara intussen een cultstatus bereikt. In 2015 ontstond er nog een storm van protest toen Colruyt aankondigde dat het Cara Pils zou omdopen tot Everyday Pils, en intussen zijn er via kledingketen ZEB ook T-shirts met een afbeelding van een blikje Cara te koop.

"We zijn zelf ook heel verrast over de populariteit van Cara, zeker omdat we daar nooit marketing rond hebben gedaan. Cara Pils is zijn eigen leven gaan leiden", zegt Poppe. Een van de redenen voor die populariteit is volgens haar de trend dat het allemaal iets minder afgeborsteld mag zijn. Colruyt is dan ook voorlopig niet van plan om Cara Pils via een slimme marketingcampagne meer in de verf te zetten. "Het is net fijn dat het op zichzelf leeft, dat willen we niet verpesten."

'Cara Pils is zijn eigen leven gaan leiden'
Hanne Poppe, woordvoerster van Colruyt