Direct naar artikelinhoud
Update

Oudste zus vermist Ukkels meisje zit in de cel

Oudste zus vermist Ukkels meisje zit in de cel
Beeld Child Focus

De Brusselse raadkamer heeft de aanhouding bevestigd van Yousra Bouhaltite Soulaïmane (24) en haar vriend S.D. (22). Dat meldt het Brusselse parket. Yousra Bouhaltite Soulaïmane is de oudste zus van van Firdaous Bouhaltite Soulaïmane, het 14-jarige meisje uit Ukkel dat sinds vorige week woensdag vermist is. De RTBF had vanochtend op gezag van de familie gemeld dat Yousra ook vermist werd, maar dat klopt niet. De jonge vrouw werd vorige week woensdag opgepakt en onder aanhoudingsbevel geplaatst. Firdaous zelf is intussen nog steeds niet terecht.

Of er een verband is tussen de arrestatie van Yousra Bouhaltite Soulaïmane en de verdwijning van haar jongste zus, is vooralsnog niet duidelijk. Evenmin is duidelijk of het 14-jarige meisje verdwenen is voor of nadat haar zus opgepakt werd.

Firdaous Bouhaltite Soulaïmane vertrok woensdagochtend naar school, maar is daar nooit aangekomen. Zaterdag verspreidde de federale politie een opsporingsbericht over het meisje, waarin ook twee foto's: één in traditionele kledij en één in westerse kledij. In het opsporingsbericht staat ook vermeld dat Firdaous mogelijk een donkerbruine niqab draagt en zwarte handschoenen draagt. De speurders houden er immers ernstig rekening mee dat Firdoaus geradicaliseerd is en mogelijk op weg is naar Syrië.

Teruggekeerd uit Syrië
Haar oudste zus Yousra was vorig jaar naar Syrië getrokken, maar was teruggekeerd. Zij werd na haar terugkeer opgepakt, maar vrijgelaten onder voorwaarden. Vorige week woensdag werden zowel Yousra als haar vriend opnieuw opgepakt en onder aanhoudingsbevel geplaatst. Of er een verband is tussen die arrestatie en de verdwijning van Firdaous, is niet duidelijk.

Uit gerechtelijke bronnen kon vernomen worden dat Yousra haar familie niet op de hoogte heeft gebracht van haar aanhouding, wat kan verklaren waarom de familie vreest dat ook zij verdwenen is.