© idh

Speelpleinwerking blikt terug in cijfers

De Speelpleinwerking blikt terug op het voorbije werkjaar 2014. Dat doet men aan de hand van enkele merkwaardige cijfers.

  • 4: Dit jaar stonden er maar liefst vier vrijwilligsters op het plein, hoewel iedereen hier natuurlijk vrijwilligerswerk uitvoert. Deze vier hadden geen enkele cursus gevolgd en kwamen desondanks meespelen. Zij kregen begeleiding door een ervaren animator zodat zij hun ervaringen konden delen en zich nog beter konden inzetten in de speelpleinwerking.
  • 6: Met maar liefst zes stagiair-hoofdanimatoren had het speelplein geen tekort aan weekverantwoordelijken. Het zijn de hoofdanimatoren die een speelpleinweek in goede banen leiden. Steeds met twee vormen zij een team. Omdat er dit jaar zes stagiairs waren, was er bijna elke week wel een team bestaande uit de stagiair-weekverantwoordelijke en zijn of haar begeleider. De toekomst ligt in goede handen!
  • 7: Een zomer vol plezier met maar liefst zeven spetterende speelpleinweken! Ondanks de vele regen hebben we ons van begin tot eind ongelofelijk goed geamuseerd!
  • 7: Zeven staat ook voor het aantal specials dat werd georganiseerd. De kinderboerderij en Sunparks in week twee, Hidrodoe in week drie, De Lilse bergen in week vier, Het tienerweekend en Kabouterland in week zes en Sprinkastelendag in week zeven.
  • 14: Het CO-team, de stuurgroep van ons speelplein bestaat uit veertien leden die elk hun eigen taak hebben. Dankzij hen kunnen we elk jaar opnieuw een speelpleinzomer organiseren. Langs deze weg willen we ook graag even onze voorzitsters bedanken: Sofie Vissers en Sanne Gommers, jullie hebben dat kei goed gedaan!
  • 16: Dit jaar stonden er maar liefst 16 stagiair-animatoren op ons plein. Het was ons meteen duidelijk dat deze nieuwelingen boordevol enthousiasme en ideeën zaten. Met de cursus, gevolgd bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, Danskant of Activak, nog vers in hun hoofd, hebben zij een fantastische prestatie neergezet. Dankzij de begeleidende stagegesprekken konden zij hun ervaringen delen en nog wat vragen stellen met als resultaat: een volleerde animator na twee weken!
  • 46: Deze zomer hebben maar liefst 46 verschillende animatoren alles uit de kast gehaald om er voor te zorgen dat de kinderen elke dag opnieuw plezier maken. Niets is te veel als het om een kind gaat en daarom bereiden we onze spelen elke maandag ook goed voor.
  • 547: Het aantal verschillende kinderen deze zomer. Of ze nu uit Gooreind, Loenhout, Sterbos, Braken of Wuustwezel-centrum zijn, hier spelen ze allemaal fantastisch goed samen. Er waren er zelfs enkelen van buiten de gemeente. We hopen deze kinderen allemaal volgend jaar terug op het speelplein te mogen verwelkomen, of zelfs vroeger. We organiseren immers een aantal speldagen waar ze naartoe kunnen komen.

"Wil je zelf ook wel als animator op het plein staan, dan raden wij je aan om zeker een cursus animator bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk te volgen. Meer informatie hierover kan je vinden op onze website: www.speelpleinwuustwezel.be of op www.speelplein.net", zeggen de organisatoren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER