Dries Vanthoor is de snelste in Assen

De jonge Belg Dries Vanthoor heeft zaterdag in het Nederlandse Assen de eerste race van de Formula Renault 2.0 Northern European Cup (NEC) gewonnen. Voor de jongere broer van Laurens Vanthoor, die voor Audi in de GT3 rijdt, is het meteen zijn eerste overwinning.

De Limburger vertrok vanop de derde plaats en bij de start nam hij al meteen de tweede plaats over van de Zwitser Kevin Jörg. Vanthoor ging daarna door op dat elan en op het einde van de tweede ronde reed hij voorbij de Japanner Ukyo Sasahara naar de leiding.

Sasahara viel Vanthoor nog enkele keren aan, maar de jonge Belg hield stand en was uiteindelijk zes tienden van een seconde sneller dan de Japanner. Max Defourny, een andere landgenoot die aan de start verscheen, kreeg af te rekenen met pech. Defourny verloor zijn voorvleugel bij een contact en moest daardoor vrede nemen met de achttiende plaats.

Tijdens de Gamma Racing Days in Assen wordt eveneens de Supercar Challenge georganiseerd en ook in die competitie lieten de Belgische deelnemers van zich spreken. In de Supersport-klasse won het Belgisch-Nederlandse duo Philippe Bonneel-Bas Schouten (BMW M3 E92) en in de Super GT-categorie legden Nicolas Vandierendonck en Jeffrey Van Hooydonk (Corvette C6R) beslag op de tweede plaats.

In de GTB-klasse eindigden Ward Sluys en Frédérique Jonckheere (BMW M4 Silhouette) op de tweede plaats voor Patrick Lamster, die in zijn Porsche 997 de derde tijd liet optekenen. Zondag wordt in elke klasse de tweede race afgewerkt.