OEFENMATCHEN. Kompany gaat af met City, Origi scoort voor Liverpool

Manchester City heeft een slechte generale repetitie gehouden voor het nieuwe Premier League-seizoen dat volgende week begint. Tegen Stuttgart ging City, nochtans met een sterk team, met 4-2 de boot in. Liverpool won met 0-2 van Helsinki en Divock Origi trof daarbij raak.

jtp

Manchester City speelde met zowat alle titularissen tegen Stuttgart. De jonge George Evans was de vreemde eend in de bijt, naast spelers als Hart, Kompany, Bony, Silva, Sterling en Navas. Het was echter thuisploeg Stuttgart die de wedstrijd meteen naar zich toe trok. Na een kwartier maakte Kostic de 1-0, tussen minuut 30 en 40 diepten de Duitsers de score zelfs uit tot 4-0.

Aan het begin van de tweede helft werd Kompany vervangen door landgenoot Jason Denayer. In het slot van de wedstrijd kwam City nog terug tot 4-2, na goals van Iheanacho en Dzeko. Volgende week opent City de competitie tegen West Brom.

Origi knalt raak voor Liverpool

Liverpool trok naar Finland voor een oefenpartij tegen HJK Helsinki. The Reds wonnen met 0-2 dankzij goals van Divock Origi en Philippe Coutinho na de pauze. Simon Mignolet hield zijn netten 90 minuten schoon.

Hazard scoort tegen Mitrovic

In Newcastle-Gladbach was Thorgan Hazard de matchwinnaar. De jongere broer van Eden Hazard, ingevallen na de rust, kreeg na 65 minuten de bal aangespeeld in het halvemaantje en trapte zonder twijfelen de bal in de linkerhoek voorbij doelman Krul. Bij Newcastle maakten Aleksandar Mitrovic en Chancel Mbemba na 61 minuten hun debuut.

Everton verliest

Everton, met Kevin Mirallas 90 minuten op de bank en Romelu Lukaku op de tribune, speelde een oefenwedstrijd op het veld van tweedeklasser Leeds United. Dat won met 2-0 van de Toffees.

Batshuayi klopt Juventus

Marseille won een oefenmatch in eigen huis met 2-0 van Juventus. Romain Alessandrini voor de pauze en Abdelazi Barradaz erna tekenden voor de doelpunten. Michy Batshuayi mocht starten en speelde 87 minuten mee. Juve speelde de hele tweede helft met tien na rood voor Stephan Lichtsteiner. De partij werd dan ook ontsierd door enkele stevige overtredingen.

Casillas wint van Ryan

Porto en Valencia kwamen in 90 minuten niet tot scoren en vochten daarom om de zege tijdens een penaltyreeks. Daarin was Porto met 5-4 te sterk, omdat Iker Casillas de zesde penalty van Valencia stopte.

AS Roma verliest van Sporting AS Roma oefende zaterdagavond tegen Sporting Lissabon. Zonder onze landgenoot Radja Nainggolan, maar verder met zowat alle basisspelers, ging het 2-0 onderuit tegen de Portugese topploeg. Slimani en Mané maakten de doelpunten na de rust. AS Roma sloot de wedstrijd af met zijn tienen, na een rode kaart voor Mapou Yanga-Mbiwa.