© Isosport

België start met verlies tegen Australië in finale World League Hockey

De Red Lions zijn zaterdag met een nipte nederlaag begonnen aan de finale van de World League Hockey in het Indiase Raipur. De Belgische mannen gingen met 0-1 (rust: 0-1) onderuit tegen wereldkampioen Australië (FIH 1).

Jamie Dwyer scoorde halfweg het tweede kwart de enige treffer. Hij verschalkte de Belgische goalie Vincent Vanasch met een droge knal.

Het team van de Nieuw-Zeelandse bondscoach Shane McLeod speelde een verdienstelijke wedstrijd maar bleek onmondig in de zone van de waarheid.

Zondag speelt België (FIH 7) in groep A tegen Canada (FIH 14), maandag volgt een laatste wedstrijd tegen Groot-Brittannië (geen FIH-ranking). De Britten, die vooral met spelers uit Engeland (FIH 4) uitkomen, wonnen zaterdag met 3-1 van Canada.

Na de groepsfase stoten alle acht deelnemende landen door naar de kwartfinales. Daarin speelt een ploeg uit poule A tegen een ploeg uit poule B. Die bestaat uit titelverdediger Nederland (FIH 2), olympisch kampioen Duitsland (FIH 3), Argentinië (FIH 5) en India (FIH 6). De groepswinnaars treffen de laatste van de andere groep en de nummers twee spelen tegen de nummers drie.